Wat

Wil jij in het voorjaar een tuin met mooie bloemen? Dan moet je deze bloemen al in de herfst zaaien. Een bloementuin met wildebloemen heeft als voordeel dat het weinig moeite kost. En het ziet er vaak prachtig en fleurig uit. Bovendien help je hiermee de natuur.

De bloemen zorgen voor voedsel voor insecten. Maar bloemen zijn ook een bron van zuurstof. Ze halen koolstofdioxide uit de lucht en maken hier zuurstof van.

Om jouw tuin in te kunnen zaaien, kun je verschillende mengsels kopen. Je kunt zelf kiezen welke bloemen straks groeien in jouw tuin. Het zaaien zelf kost weinig moeite.

Kies de beste plek

Bloemen kun je het beste zaaien op een stukje kale grond in jouw tuin. Je kunt het stuk zand eerst omspitten. Zorg er wel voor dat het stuk grond in de volle zon staat. Weidebloemen groeien vooral goed als de grond droog is.

Het zaaien van de bloemen doe je met de hand. Zorg wel dat je niet teveel zaden plant. Je kunt de zaden het beste voldoende ruimte geven. Per vierkante meter hoef je maar zo'n 1 gram zaden te planten. Na het zaaien druk je de zaadjes in de grond. Daarmee voorkom je dat ze worden opgegeten door vogels. Het is daarna wachten op de juiste temperatuur en voldoende neerslag. Je zaadjes worden in het voorjaar dan prachtige bloemen.

Lees ook deze tips

Waar
Zaadjes die je in de herfst plant, gaan bloeien in het voorjaar.
Wanneer
Zaai op kale grond waar voldoende zonlicht bij kan komen.