Vervang steen door groen

Vervang steen door groen

Wie een deel van de stoeptegels vervangt door planten draagt bij aan een mooie en gezonde omgeving. Tegels lijken vaak de gemakkelijkste oplossing, maar een groene tuin heeft veel voordelen!

Bouw een insectenhotel

Bouw een insectenhotel

Insecten zijn een belangrijk onderdeel van de natuur en ook voor jouw tuin. Ze ruimen bijvoorbeeld het afgevallen blad van je boom op. En bestuiven onze bloemen en moestuintjes. Het is dus slim om insecten naar jouw tuin te lokken. Dat kan bijvoorbeeld door 1 of meer tegels in jouw tuin te vervangen voor groen. Maar je kunt ook een insectenhotel in jouw tuin plaatsen.

Regenwater opvangen

Regenwater opvangen

Regenwater is goed voor de grond. Maar voordat het de grond in verdwijnt, kun je het water nog nuttig gebruiken. Bij het planten water geven in jouw tuin bijvoorbeeld. Met een regenton kun je heel gemakkelijk zelf het regenwater opvangen.

Fruitboompjes

Fruitboompjes

Fruitbomen zorgen voor lekker fruit, voor bijvoorbeeld een heerlijke appeltaart. Of een gezonde smoothie. Vaak geeft zo'n boom zoveel fruit, dat er meer dan genoeg is om te delen met de dieren en insecten in jouw tuin. Wees niet bang dat jouw tuin te klein is. Ook in een kleine tuin past prima een fruitboom.