Sedumdak aanleggen

Sedumdak aanleggen

Planten op je dak. Je hebt er misschien nog nooit aan gedacht, maar groene daken en groene gevels zie je steeds meer. Naast dat het er prachtig uitziet, verhogen dak- en gevelgroen ook de biodiversiteit. Vooral een garage, bijkeuken, uitbouw of het fietsenschuurtje zijn hier heel geschikt voor.

Help de bijen in jouw tuin

Help de bijen in jouw tuin

De prachtige bloemen die je buiten ziet bloeien, hebben we te danken aan de bijen in ons land. Bijen brengen stuifmeel van bloem naar bloem. Dat zorgt voor meer bloemen. Doordat het klimaat verandert en er steeds meer steen komt in plaats van groen, gaan er over de hele wereld steeds meer bijen dood. Dat is niet goed voor de bijen, maar ook niet voor onze bloemen. Daarom moeten we de bijen een handje helpen.

Bouw een stapelmuur

Bouw een stapelmuur

Wil je je tuin vergroenen en heb je tegels over? Gooi ze niet weg, maar gebruik ze voor een stapelmuurtje. Het geeft een natuurlijke uitstraling aan jouw tuin. En lokken ook nog eens dieren naar je tuin waarmee je de biodiversiteit in jouw omgeving een boost geeft.

Help insecten met een takkenwal

Help insecten met een takkenwal

Een berg snoeihout kan goed van pas komen om je tuin aantrekkelijker te maken voor allerlei beestjes. Met een takkenwal, ook wel houtril genoemd, kun je van oude takken een mooie natuurlijke heg of afscheiding maken in je tuin.